Atunci când cumpărați pastă de dinți, dați atenție culorii pătratului de pe tub!

O pastă de dinți bună nu numai că curăță dinții, îi menține sănătoși și împrospătează respirația, dar este și sigură pentru organism. Se pare că nu toate pastele de dinți sunt inofensive pentru noi oamenii.

Producătorii necinstiți ne pot păcăli, prin vânzarea pastei de dinți din ingrediente de calitate scăzută.

Să vedem cum puteți determina calitatea pastei de dinți.

Pe fiecare tub există pătrate de diferite culori. Iată ce semnificație au:

–Pătratul verde indică faptul că la fabricare s-au utilizat componente naturale. Acest lucru este valabil și pentru produsele cosmetice.

–Pătratul albastru indică faptul că pasta conține atât componente naturale, cât și chimice.

Loading...

–Pătratul roșu arată că pasta conține mai multe substanțe chimice. Este interzis să o înghițiți.

–Pătratul negru indică o compoziție ce conține doar chimicale. Acest tub este cel mai periculos dintre toate.

Cat de des trebuie sa ne spalam pe dinti?

Igiena oralainseamnain primul rand spalarea pe dinti dimineata si seara, intr-un ritm normal si pe o perioada de 2-5 minute la fiecare spalare. Pe langa aceasta, trebuie satinem cont de multe alte sfaturi care ne pot ajuta sa ne mentim dintii frumosi si sanatosi.

„Cel mai bun mod de a preveni aparitia cariilor dentare este sa ne spalam pe dinti de doua ori pe zi cu o pasta de dinti care sa contina fluor pentru a elimina placa dentara, sa limitam frecventa si cantitatea de alimente si bauturi zaharoase din dieta noastrasi sa mergem la dentist in mod regulat”, afirmadr. stomatolog Reza Sadighian.

Ce sa nu facem?

Studiile indica faptul ca cei mai multi oameni se perie pe dinti timp de doar 45 de secunde, in loc de2-5 minute la fiecare spalare. Pentru o curatare completa a danturii este indicat sa se spele fiecare dinte, atat pe fata, cat si pe spate, pentru a indeparta bacteriile si formarea placii.

„Pasta de dinti cu fluor ajuta dintii, ii intareste si ii curata, de aceea este bine ca atunci cand folositi o astfel de pasta de dinti, sa nu reduceti din efectele sale prin clarirea cavitatii bucale dupa periere, pentru cain acest fel se va dilua concentratia de fluor. Puteti chiar asculta muzica, o melodie cu o durata de 3 minute pentru a va da seama de perioada optima de periaj”, adauga dr. Reza Sadighian.

De asemenea, foarte importanta este si periuta de dinti pe care o alegeti, aceasta fiind potrivitain functie de sensibilitatea gingivalasi dentara.

Desi avem impresia ca periutele de dinti cu peri tari curata mai bine dintii, acestea nu fac decat sa deterioreze tesuturile moi de la nivelul gingiilor si sa provoace sangerari si rani gingivale.

„Obiceiul gresit de a peria dintii imediat dupa masa poate afecta foarte mult smaltul dintilor.

Smaltul, peretele protector si estetic al dintelui, se inmoaie in timpul mesei, in special dupa consumul de alimente care contin zahar, de aceea este indicat sa se astepte cel putin o ora dupa ce ati luat masa, inainte de a va peria dintii”, continua dr. Reza Sadighian.

Loading...