Avertizare ANM. Romania, lovita de vijelii, ploi si grindina. Cosmarul se termina abia miercuri dimineata. Zonele afectate

Avertizare ANM. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, o avertizare de fenomene extreme. Astfel, ploi torentiale si vijelii, vor lovi Romania pana miercuri dimineata. Avertizare pentru toate regiunile tarii.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 23 august, ora 13:00 – 26 august, ora 6:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in dupa-amiaza zilei de duminica (23 august) si in noaptea de duminica spre luni (23/24 august), la munte, in regiunile vestice, nordice si centrale, apoi si in restul teritoriului.

ANM anunta ca se vor semnala intensificari ale vantului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si grindina, scrie Agerpres.

Astfel, in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20 litri/mp si pe arii restranse 40 -50 litri/mp.

Potrivit meteorologilor Administratiei Nationale de Meteorologie, in regiunile sudice si sud-estice, duminica si luni, local va fi canicula, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala va atinge si pe arii restranse va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi, in general, de pana la 34 – 35 de grade Celsius, iar duminica, izolat, pana la 37 de grade in Lunca Dunarii. Sursa: fabricatinromania.