Chuck Norris: „Succesul meu nu are nicio legătură cu norocul, ci cu Dumnezeu”

După ce Chuck Norris a abandonat faima la Hollywood, actorul a povestit cum i-a ajutat pe copii și adolescenți să depășească intimidarea și să-și reconstruiască respectul de sine .
Când Norris era student, a suferit abuzul băieților mai mari, așa că atunci când a părăsit școala acasă, a plecat cât de repede a putut. Aceasta este o realitate pe care actorul a trăit-o și este trăită în prezent de mulți copii care suferă de intimidare .

Astfel, bărbatul cunoscut drept „cel mai dur tip” din Statele Unite – a avut parte de o listă nesfârșită de glume despre puterea sa – și-a început cariera. Ca băiat timid a suferit bullying la școală, ulterior a învățat arte marțiale în Coreea, în timp ce se afla în Forțele Aeriene. În acest moment, Carlos Ray Norris a adoptat porecla „Chuck”.

Instructorul și actorul de arte marțiale, acum are aproape 78 de ani, s-a născut într-o familie disfuncțională cu un tată alcoolic. După liceu, s-a înscris în Forța Aeriană, pentru ca în 1958 să poată activa în „Poliția Aeriană ” și a excelat în arte marțiale, obținând mai mult de o centura neagră. În cele din urmă și-a fondat propria școală cu propriul său brand de arte marțiale numit „Chun Kuk Do”.

După terminarea serviciului militar în 1962, a continuat să predea în școlile de karate și să iasă în concurs. El a câștigat titlul de campion de karate cu greutate medie la „World Professional Full-Contact” în 1968 – titlu pe care l-a deținut până la pensionare în 1974.

Chuck l-a cunoscut pe Bruce Lee și a obținut un rol în filmul „Way of the Dragon”, în 1972 și „Întoarcerea dragonului” anul următor. La acea vreme, Bruce Lee era faimos și vizionat pe toate ecranele cinematografelor.

Încă din copilărie, Norris era creștin. Și-a dat viața lui Isus la 12 ani și a participat la o cruciadă evanghelistică a lui Billy Graham. Dar viața de la Hollywood nu ajută prea mult la păstrarea credinței unei persoane. S-a implicat într-o relație extra-conjugală și, în cele din urmă, a divorțat de prima sa soție, Dianne Holecheck.

„Din păcate, de multe ori în industria divertismentului pierzi din vedere ceea ce este cu adevărat important în viața ta”, a spus Norris în Hear It First. „Am pierdut o căsnicie din cauza asta.
Norris s-a căsătorit din nou, cu Gena O’Kelley. Pe lângă copiii din prima sa căsătorie – Mike, Dina și Eric – a mai avut încă doi cu cea de-a doua soție: Dakota și Danilee.

El și soția sa au lansat Fundația Kickstart pentru a introduce instruirea în arte marțiale legate de educația morală în școlile publice. Programul, care consolidează respectul de sine al copiilor și adolescenților, a ajuns până la 6.500 de școli, potrivit revistei Hear It First.

„Artele marțiale este o filozofie care transmite practic principiile Bibliei”, a spus Norris. „Deși nu putem vorbi despre Isus, putem vorbi despre ceea ce vorbește Isus în Biblie: iubește pe aproapele tău, fii o persoană bună ”.
Norris nu a fost intimidat și își împărtășește credința la Hollywood. Ca parte a acestuia, el a fost hotărât să promoveze filmul „Patimile lui Hristos” de Mel Gibson.

Vorbind despre succesul carierei sale, Chuck Norris își amintește că nu are nimic de-a face cu norocul, ci cu scopul. „Oamenii vin la mine și spun: „Chuck, ești cel mai norocos tip din lume, pentru că ești un campion mondial la carate și un star în lumea filmului și a televiziunii”, a spus Norris. „Când îmi spun asta, pur și simplu zâmbesc și răspund. că norocul nu are nimic de-a face. Succesul meu nu are nimic de-a face cu norocul, ci cu Dumnezeu”.

sursa: AcontecerCristiano.Net