Cum arată casa secretă

Nicu Ceaușescu a avut o casă secretă, de protocol, în Munții Călimani. Nu foarte multi romani stiu de aceasta locatie secreta unde se mai refugiau sotii.

Casa secretă a lui Nicu Ceaușescu e o paragina! Cum arată acum vila din Munții Călimani? Ca dupa razboi, ca sa spunem asa. Vila a ajuns o derapanatura de care nimeni nu mai are grija. Era un loc unde nu mergea foarte des, conform locuitorilor din zonă.

Dictatorul a avut, de-a lungul vieții, mai multe vile construite în diferite locuri din România, una dintre ele fiind în Munții Călimani. Această vilă de protocol, extrem de modernă în urmă cu mai bine de 30 de ani, era mai mereu nelocuită.

Acolo, Ceaușescu venea rar, împreună cu soția, conform locuitorilor. Casa este poziționată într-un vârf de munte, are 2 etaje și foarte multe camere, balcoane și băi.

Ceaușescu, vila centrală cu încălzire, în munți
Au trecut mai bine de 30 de ani de când s-a locuit acolo, și, cu toate acestea, vila nu este complet distrusă, ba din contra, în unele camere a mai rămas parchet, în băi și bucătărie – câteva plăci de gresie și faianță, scări și pereți văruiți – cu modele.

Deși casa a fost construită cu mai bine de 30 de ani în urmă, Ceaușescu își făcuse încălzire cu central – pe care o construise lângă casă, la câțiva metri – și avea calorifere în mai toate camerele. La vremea respectivă, multă lume nu știa ca este posibil așa ceva.

Ceaușescu, pistă de aterizare în Munții Călimani
Tot la o mică distanță de casă, dictatatorul își construise o pistă unde ateriza cu elicopterul, conform acelorași locuitori din zonă. Și în ziua de astăzi turiștii care merg să viziteze Munții Călimani, trec și pe la vila lui Ceaușescu.SUrsa:stiri.magazinuldecase.

Citeste si…Femeia aceasta s-a întors din cealaltă viață: „Diavolii alergau în jurul meu şi îmi arătau păcatele”

Păpădia tratează cancerul, hepatita, bolile de ficat, rinichi, stomac – Iată cum să o pregătești