Dumnezeu mi-a răspuns la clipită atunci cand am vorbit cu El

Doresc sa împartașesc cu voi o mica întamplare din viața mea de credință. În anul 2008, prin luna mai, am avut o experiența frumoasă cu Dumnezeu. Am înteles că Dumnezeu există și El lucrează tainic și foarte mult prin oameni. Eram la serviciu, trezit din zori, navetist.

In ziua aceia nu am avut bani de pachet. In ziua aceea toti prietenii mei, cunostintele mele parca disparuseră. Ceasul arăta ora 12 fix si am flămănzit, faceam o munca grea, am dat din umeri si am înghițit în sec și mi-am continuat treaba. Ceasul arăta ora 12:30  și nu mâncasem nimic pana la ora aceasta. Eram tanar si slab si aproape fără vlagă. Aveam aproximativ an de când încheiasem legământ cu Dumnezeu în apa botezului, de când am spus „DA” din toată inima lui Iisus.

Aveam un obicei bun, citeam foarte mult Biblia și o citesc și acum si îndraznesc sa vă sfâtuiesc să o citiți și dvs. Am spus, să cer împrumut, mi-e era rușine (nu aveam la cine), sa cerșesc nici atât, fratele cu care lucram nu era. În momentul acela, am ridicat ochii spre cer si m-am rugat in gând și am spus: „Doamne Tată, îmi e foame. Eu sunt copilul tău și vreau ceva de mâncare. Te rog să faci ceva în Numele Domnului Iisus.” Versetul care mi-a venit în minte a fost în acel moment a fost Psalmul 34:10  „Puii de leu duc lipsă, şi li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de nici un bine.” Am completat rugaciunea mea cu acest psalm si Dumnezeu a răspuns uimitor! Slava lui Dumnezeu. E lauda lui.

Și ce credeți ca s-a întamplat? Credeți că Dumnezeu a raspuns? Minunat este Dumnezeu. În minutul următor am auzit un glas. Era glasul unui om, era asociatul șefului meu. El mi-a spus: Daniel, te rog frumos, azi am pofta sa servesc o friptura, du-te pana la strada (circa 100 m distanța), și cumpără-mi o friptură. Uite, tata ți-a încalzit ceva de mâncare și când te intorci vii și mănânci. Când am auzit am rămas uimit.

Nu-mi venea a crede urechilor! Atât de frumos a răspuns Dumnezeu cererii mele. Am zămbit și uimit am spus: vă mulțumesc foarte mult domnule. Ce credeți ca era de mancare? Era o ciorbita de miel, si ceva felul doi.  Am ieșit din magazin, grăbit să cumpar ce m-a rugat dumnealui si în timp ce mergeam inundat de bucurie mi-am ridicat ochii spre cerul senin și i-am mulțumit lui Dumnezeu cu lacrimi de bucurie.

Nu știu prin ce treci sau cu ce te confrunți, însa avem un Dumnezeu Mare care raspunde cand un nenorocit strigă la EL. Sa fie acesta o intamplare? Nici vorba! Eu cred câ a fost mâna si mila  lui Dumnezeu peste mine și poate fii peste tine. EL m-a auzit și m-a hrănit ca pe Ilie Tisbitul. Slavă Lui!

In Biblie scrie: Psalmii 139:1-4, 6, 13-17 ” Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde. Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.

Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!” Amin!

Poate și dvs ați avut experiente de un fel sau altul. Dacă aveți experiențe, mărturii, am rugămintea să ne scrieți ca Dumnezeu să fie slăvit. Nu va ascundeti talantul.

Ramâneți binecuvântați!

Autor: D.G.