E cea mai emoționantă, pildă despre iubire, pe care ai citit-o vreodată

La o margine de drum ,stăteau Iubirea și Despărțirea, admirând un cuplu de tineri. La un moment dat, Despărțirea, zice:

-Pun pariu, că îi despart!

La care, Iubirea îi răspunde:

-Așteaptă un pic, dă-mi voie mai, întâi mie să, intervin puțin, după care poți face ce vrei cu ei.

Despărțirea, a căzut de, acord. Iubirea s-a apropiat de ,cei doi tineri, i-a atins, i-a privit în, ochi și a văzut o scânteie între ei… Iubirea a revenit înapoi și a spus:

Loading...

-Acum, e rândul tău.

Despărțirea, zice:

-Nu, acum ,n-o să pot face ,nimic – acum inimile lor ,sunt pline de iubire. O să vin mai târziu.

A trecut timpul,. Despărțirea a intrat în ,casă și a suprins-o pe tânăra mămică ,cu un copilaș în brațe, alături, de proaspătul tătic. Despărțirea spera că iubirea, dintre cei doi a dispărut, de aceea a și pășit pragul ,casei lor. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut ,Recunoștința. Despărțirea s-a întors și a zis:

-O să vin, la ei mai, târziu.

A trecut ,timpul. Despărțirea a venit ,din nou în casa, celor doi soți – în casă se, auzeau țipete de copii, tatăl obosit ,venise ,de la muncă, mama încerca să-i, liniștească pe ,cei mici. Despărțirea spera că, acum va reuși să-i, despartă, în această perioadă iubirea, și recunoștința ar ,fi trebuit deja să dispară. Însă privindu-i în ochi, ea a văzut Respect și Înțelegere.

-O să vin mai,, târziu, a zis Despărțirea.

A trecut ,timpul. Despărțirea a sosit din, nou în casa lor. Copiii erau mari deja, tatăl cărunt le explica ceva, iar mama, gătea la bucătărie. I-a privit, iarăși în ochi și a văzut Încrederea.

-O să vin, mai târziu, a zis dezamăgită ,Despărțirea.

A mai trecut ,ceva timp. Despărțirea a venit din nou în ospeție, vede cum nepoțeii fug prin casă, lângă șemineu, stă o femei bătrână. Despărțirea o privește și își spune în gând:

-Se pare că, a venit timpul.

A vrut s-o privească ,în ochi pe bătrână, dar femeia s-a ridicat ,repede și a ieșit din casă. Despărțirea, a urmărit-o. Bunicuța a ajuns la cimitir ,și s-a așezat lângă mormântul soțului.

-Se pare, că am întârziat, timpul a făcut treaba, în locul meu, și-a zis Despărțirea.

După care a privit în ,ochii înlăcrimați ai bătrânei și a văzut amintirea, despre – Iubire, Recunoștință, Respect, Înțelegere și Încredere…