Ei sunt casatoriti de 72 de ani. Au decis inca din tinerete sa nu faca niciodata un lucru. Pentru ei, aceasta este secretul unei casnicii adevarate si fericite

Gonzi Ioan și Elisabeta Gonczi sunt cel mai longeviv cuplu, ei sunt din Bistrița. Ceea ce îi face speciali, este faptul că sunt căsătoriți de aproape 72 de ani. Ei se mândresc, că au patru copii și nu mai puțin de 12 nepoți, care îi vizitează, ori de când au ocazia. Pensionarii sunt ambii, trecuți de vârsta venerabilă de 90 de ani și spun că secretul căsniciei a fost faptul că nu s-au certat „după apusul soarelui”.

Povestea de dragoste, dintre Ioan și Elisabeta Gonczi dănuie de peste 70 de ani. El are 97 de ani, iar, ea este cu șapte ani mai tânără. Pensionarii trăiesc, într-o casă simplă și fac eforturi, chiar și în ciuda vârstei înainte, să aibă curtea îngrijită.

„18 ani aveam, eu când ne-am căsătorit. Ne-am mutat în Bistrița în `55, din câte țin eu minte. Bistrița era, ca o comună. Aici, unde avem acum casa, era doar un câmp. Nu existau blocuri în oraș. Copiii noștri, au venit într-o zi acasă și ne-au spus: o zis învățătoarea că se va face casă pe casă, adică blocuri”, a povestit Elisabeta (foto), pentru sursa citată.

Femeia spune că a crescut, patru copii de la care au 12 nepoți. Nu crede că există vreo rețetă pentru o căsnicie perfectă, însă a dezvăluit secretul, care i-a transformat în cel mai longeviv cuplu din Bistrița.

„Să ne sfădim, nu ne-am sfădit ,niciodată. Am mai vorbit cu litere mari, câteodată. Noi am făcut, din tinerețe, o hotărâre că nu stăm certați, după apusul soarelui, chiar dacă ne-am supărat, când apunea soarele, imediat ne-am împăcat. Să nu apună soarele pe mânia noastră. Niciodată nu ne-am culcat, mânioși, chiar dacă, peste zi, cu litere mari am mai vorbit. Câteodată, în zilele în care vorbeam, cu litere mari, seara, când apunea soarele, ne uitam unul la altul și râdeam. Am respectat toată viața acest legământ”, au precizat cei doi soți, care, în iunie au împlinit 72 de ani de căsătorie.
Ioan Gonczi, a explicat cum a ajuns la venerabila, vârstă de 97 de ani.

„Să nu te culci mânios, unul pe altul, să mănânci sănătos și să nu te intereseze ce e după gardul casei tale”, a povestit bătrânul. Bărbatul, se mândrește că, în tinerețe, a fost contemporan cu trei, dintre regii țării. Își amintește cu groază de perioada, războiului când a trăit două săptămâni doar cu o bucată de pâine, și de carne, primite de la o femeie căreia i s-a făcut milă de el.

În 1945 s-a căsătorit cu Elisabeta și, împreună trăiesc fericiți și acum, la adânci bătrâneți. Conteaza ca in casatorie femeia sa aibe respect fata de barbat , si barbatul sa-si iubeasca sotia sa. Dumnezeu a instituita familia si El a randuit lucruri beneficie pentru fericirea noastra. Doamne ajuta!