Împlinirea profeției: Evreii se întorc în număr tot mai mare în Israel, ajutați de creștini

De-a lungul istoriei, poporul evreu are o istorie lungă și complexă care a tras atenția opiniei publice de nenumărate ori. În ultimii ani s-a remarcat și în Europa o creștere semnificativă a spiritului antisemit.

Premierul israelian, Beniamin Netanyahu afirma la începutul anului 2015 că Guvernul său va adopta un plan în valoare de 45 milioane de dolari pentru a încuraja imigrația evreilor din Franța, Belgia și Ucraina, deoarece aceste națiuni au fost ținta mai multor atacuri teroriste în ultima vreme. Evenimentele și atacurile din cursul anului 2015 i-au dat dreptate, evreii nu mai sunt bine primiți în Europa, relateaza Alfa omega.

Pe lângă acțiunile de factură politică, diverse organizații au demarat numeroase acțiuni și parteneriate, cu scopul de a susține întoarcerea evreilor în Israel. Una dintre organizațiile care au depus un efort remarcabil în acestă direcție este Ebenezer Operation Exodus. Această organizație a facilitat deplasarea și reintegrarea socială în Israel a zeci de mii de evrei.

Urs Käsermann, lider în organizația Ebenezer Operation Exodus, spunea reporterului Alfa Omega TV în mai 2015: „Slujesc în organizația creștină Ebenezer Operation Exodus. Această organizație îi ajută pe evrei să facă aliyah, adică să se întoarcă în Israel conform profețiilor biblice.

Organizația a fost fondată în 1991, când a căzut Cortina de Fier. Atunci, fondatorul, un om de afaceri elvețian, a fost chemat de Dumnezeu să îi ajute pe evrei să se întoarcă acasă. De atunci, lucrăm pentru poporul evreu, oferind ajutor.

Colaborăm cu statul israelian, cu organizația Agenția Evreiască (ce se ocupă de repatrierea evreilor în Israel) pentru a-i ajuta pe evrei să se întoarcă în Israel, după cum spun profețiile.

Numele organizației vine din Biblie, din 1 Samuel. Eben-Ezer înseamnă piatră de ajutor – „până acum, Eu v-am ajutat”. Aceasta înseamnă că, până acum, am fost ajutați de Dumnezeu în toate proiectele noastre, chiar și atunci când a trebuit să încheiem contracte majore pentru diferite transporturi. În ultimii 10 ani, cu ajutorul navelor, am transportat din Ucraina din Odesa și până în Israel peste 50.000 de evrei. În total, până acum, am putut ajuta peste 140.000 de evrei să se întoarcă în Israel, patria lor, țara pe care le-a dat-o Dumnezeu.”

Atentatele teroriste care au avut loc în Europa în ultima vreme au făcut ca mulți evrei să își exprime dorința de a se întoarce în Israel. Acest fenomen a accelerat împlinirea profeției biblice, conform căreia evreii din toată lumea vor reveni în țara de origine.