Locul unde Gheorghe Dincă a locuit

Orașul italian Bari este locul unde există rețele de traf’icanți de car’ne vie care expl’oateză mii de minori din estul Europei. Potrivit informațiilor care circulă în ultima vreme, acesta este locul unde se crede că ar fi locuit o vreme și Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat în cazul dispariției a două tinere.

Până anul trcut pe străzile de la periferia orașului Bari puteau fi găsiți inclusiv copii mai mici de opt ani care își vin’deau corpurile pentru câteva zeci de euro fiind vic’time ale rețelelor de prox’eneți.

În anul 2009, autoritățile din peninsulă au început să suspecteze activități dubioase in Bari. Asta după ce o româncă a reușit să fugă de trafi’canţii care o seche’straseră. Ea le-a povestit polițiștilor cum a fost luată din România și obligată să se pros’titueze de la vârsta de 16 ani.

În anul 2009, șase români au fost arestați în Bari pentru prox’enetism cu mi’nori. În 2015, alți cinci, în 2016 încă patru au ajuns în arest, iar în 2018 alți șase au fost ridicați de carabinieri.

În caz că fetele rămâneau însărcinate, copiii erau vân’duți!

În timpul unei anchete din anul 2018, polițiștii au găsit trei fete din România, toate minore, seche’strate de patru români. Cea mai mică dintre ele era însărcinată în șapte luni și rețeaua avea de gând să-i vândă copilul, cu 28.000 de euro.

„ (Tra’ficanții) aveau obiceiul să le ceară bani femeilor pentru locurile de muncă oferite: 3-400 de euro. Reveneau apoi să le mai ceară bani, un fel de șan’taj, iar dacă refuzau, femeile erau bă’tute chiar și în mijlocul străzii. Bănuiam cu toții că aduc femei din România. Se vorbea”, a declarat pentru Digi24, sub acoperirea anonimatului, o român

Recent, în același oraș a fost descoperită una dintre cele mai mari rețele de tra’fic de per’soane din Italia. Nu doar că minorii erau supravegheați și obligați să-și aleagă clienții la marginea orașului, în miezul zilei, ci existau bor’deluri în care clienții făceau alegerile.

Acoperiți de afaceri hoteliere, pro’xeneții făceau licitație prin SMS-uri și cel care dădea mai mulți bani putea intra în camera minorului.

Detaliile din această anchetă au șocat Italia, iar jurnaliștii de la Italia-1, care au făcut investigația, au fost premiați.

Birocrația complicată face ca acești copii și copile să poată oricând redeveni vic’time ale pro’xeneților, așa cum au demonstrat jurnaliștii italieni. Autoritățile s-au autosesizat în mai multe rânduri și au ridicat de pe străzi minorii. După câteva luni, însă, nimeni nu mai știa nimic de ei. Nici măcar autoritățile.

Jurnaliștii din Italia au început și ei, în ultimele zile, să privească cu interes spre ancheta de la Caracal și să ceară explicații carabinierilor din Bari, în speranța că cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ar putea fi găsite în viață, transmite corespondentul Digi24 în Italia.