Medicii misionari spun că simt „prezența lui Dumnezeu” în timpul intervențiilor chirurgicale

O echipă de medici specializați în chirurgie ortopedică din Misiunea Medicală Mondială a călătorit în Burundi pentru a trata gratuit pacienții cu resurse financiare limitate.
Burundi, una dintre cele două cele mai sărace țări din Africa, are doar 300 de medici pentru 11 milioane de locuitori.

Lipsa de îngrijiri medicale a dus la suferință de ani de zile pentru Amié Fleury, 9 ani, care suferă de boala lui Blount , care se caracterizează prin deformarea picioarelor .
Tatăl său, un pastor și evanghelist pe nume Michel Ntamubano, a aflat că o echipă de chirurgie ortopedică a fost trimisă în Burundi de Bursa Samariteană, o organizație prezidată de evanghelistul Franklin Graham. A fost nevoie de trei ore pentru a urca munții la spitalul Kibuye Hope.

Dr. Dan Galata a declarat că situația copilului este cel mai grav caz al bolii pe care o văzuse și de aceea s- a rugat ca Dumnezeu să-l ghideze în acea operație .
`M-am relaxat puțin când mi-am dat seama că trebuie să-l las pe Dumnezeu să lucreze cu mâinile noastre slabe, pentru a răspunde rugăciunilor atâtor credincioși”, a spus medicul după ce a aflat că întreaga biserică se roagă pentru operația respectivă .

Dr. Galat și dr. Ted John lucrează împreună și, după ore întregi de operație, au reușit să îndrepte picioarele lui Amie. Perioada postoperatorie a impus ca copilul să fie tencuit luni întregi și după această perioadă să poată merge și să alerge normal.
„Există momente în sala de operație când putem simți prezența lui Dumnezeu cu noi , iar acesta a fost unul dintre acele momente”, a spus Galat.

„Fixarea picioarelor strâmbe a lui Amie a necesitat tăieri multiple în mai multe planuri pentru a se realinia apoi stabiliza oasele, toate fără beneficiul vreunei imagini intraoperatorii (nu există C-ARM disponibil de la Kibuye). Dar după ce am terminat cazul, am fost plăcut surprins de aspectul normal al picioarelor. Ted John și cu mine ne încleștăm pumnii când toți cei din cameră simțim că suntem în Țara Sfântă.Am făcut o rugăciune de vindecare și protecție pentru Amie și l-am dus înapoi cu tatăl său ”, a spus medicul.

Pastorul Ntamubano înțelege că medicii au fost îngeri trimiși de Dumnezeu pentru a aduce vindecarea fiului său.
`A fost o mare bucurie în toată familia mea și în biserică.”
Amié a fost unul dintre 28 de pacienți tratați cu intervenții chirurgicale ortopedice gratuite oferite de echipa Misiunii Medicale Mondiale. AcontecerCristiano.Net