Murim și lăsăm totul. Luăm doar bogăția inimii cu care i-am iubit pe oameni! (2 minute de citi pentru o intelepciune de-o viata)

Am învățat că cel mai mare,expert într-o problemă este chiar cel care are problema respectivă. Schimbarea autentică ,ține de o viziune personală a vindecării.

Viața este o sumă de experiențe pe care nu este ,nevoie să le împărțim ,mereu în bune sau rele. Oamenii dezvoltă structuri mentale stabile, care îi urmăresc toată viața ,și le provoacă suferință în mod repetitiv și se obișnuiesc să „pună răul înainte”. Apoi el va trăi din energia ta. Să minimalizezi reușitele și să te agăți de ,cel mai mic detaliu nereușit ,pentru a fi trist și anxios este o cale sigură spre depresie.

Gunoiul emoțional, vine din programele de autosabotaj: evitare, amânare, critică, comparații, cogniții disfuncționale, sentimente de inferioritate, rușine, vinovăție etc. Greșim pentru, a învăța cum să nu mai greșim. Ultimatum-urile, nu ajută, nici etichetările. Fiecare experimentează ,altceva și e nevoie de răbdare pentru a ,aștepta pe celălalt, la fel cum delicat așteaptă Hristos.

Pui o lalea galbenă într-o călimară ,de cerneală și petalele vor deveni mov. O minte sănătoasă ,este o minte care te călăuzește, nu una care te învinovățește și te condamnă. Să ne întărim în nădejde! Nu există nicio greșeală ,pe care Dumnezeu ,să nu o poată ierta. Problema este că noi pe noi nu reușim să ne iertăm și ne condamnăm iar și iar. Umorul și iubirea ,sunt două forțe vindecătoare foarte ,puternice. Pielea este înfometată ,de iubire, de atingeri. Ce ai făcut astăzi pentru sufletul tău? Dar pentru ,trupul tău? Fericirea nu se poate cumpăra. Din fericire! Ea vine din interior. Cum sunt este mai ,important decât ce am. Murim și lăsăm totul. Luăm doar bogăția, inimii cu care i-am iubit pe oameni.

Ieromonah Hrisostom Filipescu

Loading...