Nick Vujicic – omul fără mâini și picioare dezvăluie cum să fii puternic și să devii fericit!

Viața îți oferă momente fericite, dar și mai puțin fericite. În viață ți se întâmplă să ai și urcușuri, dar și căderi. Niciodată nu știi ce ți se poate întâmpla sau …

Unii nu știu să prețuiască ceea ce au și se avântă în căutarea unor beneficii iluzorii. Desigur, trebuie să tinzi mereu să obții din ce în ce mai mult și să-ți atingi scopul în viață, dar trebuie totodată să știi să te bucuri de viață și de ceea ce ai avut și ai în prezent.

Uneori merită să înfrunți obstacolele chiar dacă suferi eșec. Așa devii mai puternic, ceea ce e foarte important în viață.

Există oameni care văd binele acolo unde s-ar părea că nu-i posibil. Un exemplu de astfel de om este Nick Vujicic. Un om puternic, plin de voință, înțelept și optimist.

Vizitele lui Nick Vujicic în orice țară e un eveniment care atrage lumea. El s-a născut fără mâini și picioare. Dar e un om care nu a renunțat la visele sale devenind unul dintre cei mai cunoscuți propovăduitori creștini din întreaga lume. Prin exemplul său de a fi puternic el inspiră credință și speranță tuturor.

Loading...

Iată o secvență din unul din discursurile sale ținute în fața celor pe care îi încurajează să se bucure de viață:

”E o tragedie să nu ai mâini și picioare, dar mai rău e să ai inimă bolnavă. Să fii singuratic. Să simți că nu mai ai nici o speranță.

Când m-am născut, medicii mi-au anunțat părinții că nu voi merge niciodată. Dar părinții mei au răspuns că niciodată nu poți să știi de ce ești capabil până nu încerci. Ei nu s-au gândit vreodată că voi putea să merg, să sar, să înot sau chiar să sar cu parașuta.

Când eram copil nu știam ce mă așteaptă în viitor. Îi priveam pe cei din jurul meu și visam la un singur lucru – să am picioare. Mergeam la școală și mulți făceau haz de necaz pe seama mea. Mă întrebam ce fel de viață voi avea dacă oricine își poate bate joc de mine. Credeam că nu mă voi căsători niciodată… Trăiesc acum de câțiva ani cu soția și avem doi copii. Îmi iubesc viața pe care o am și pentru nimic în lume n-aș schimba-o.

Întâi de toate trebuie să știi să mulțumești pentru ceea ce ai. Nu știu ce aveți fiecare dintre voi și ce anume vă doriți, dar cel mai important de pe lume este dragostea. De aceea vreau să le spun tuturor celor care au necazuri în viață să se iubească pe ei înșiși, să-și acorde sieși o șansă și să nu încerce să devină altfel de oameni. Să fie ei înșiși.

Vă spuneam că niciodată nu mi-aș fi imaginat că mă voi căsători. Îmi spuneam că dacă se va întâmpla o așa minune, oricum nu-mi voi putea ține nevasta de mână. Dar astăzi știu că nu am nevoie s-o țin de mână, ci trebuie să-i țin inima. Așa și voi, trebuie să știți ce-i mai important în viață – mâna sau inima, picioarele sau sufletul.

Fiul meu cel mai mare are acum 3 ani și e mai înalt ca mine. Când plânge nu-l pot cuprinde, dar vine el și mă îmbrățișează. Iată o dovadă că visele se împlinesc.

Dacă veți căuta fericirea în ceea ce e trecător, atunci și fericirea va fi efemeră. În copilărie îmi spuneam că nu voi dobândi nimic în viață și eram gata să cedez. La vârsta de 10 ani am încercat să mă sinucid. Imaginați-vă dacă aș fi reușit! Nu era să-mi cunosc soția, nu aș fi avut copii, n-aș fi devenit niciodată orator. Nu trebuie să renunți niciodată pentru că nu știi ce te așteaptă în viață!

Curajul nu înseamnă că faci ceva fără frică. Curajul e atunci când faci ceva chiar dacă ți-e frică.

Am în dulap o pereche de pantofi pentru orice eventualitate pentru că am văzut minuni în viață. Știu că Dumnezeu nu vindecă trupul pentru a face asta cu sufletul. Dacă nu voi avea parte de o nouă minune în viață, atunci sunt sigur că eu voi deveni o minune pentru cei din jurul meu”.