Nu există o psihoterapie mai bună decât rugăciunea, spune neuroștiințistul Tomado

Un profesionist în neuroștiință a spus că beneficiile rugăciunii în relația umană cu Dumnezeu sunt deja dovedite științific.

Psihologul și neuroștiințistul brazilian, Rosana Alves , a participat la o ediție a programului „Consultório de Família ” și a vorbit despre subiect, din punct de vedere științific , un program care a revenit în rețelele de socializare în ultimele zile, ajungând la milioane de vizite.

„Oamenii cred adesea că rugăciunea este pur și simplu o modalitate de a ne pune în poziția ființelor umane inferioare, de a plăti tribut și de a recunoaște că există un Dumnezeu superior ”, a spus el.

„Rugăciunea, iar acest lucru este demonstrat științific , funcționează într-o regiune a creierului nostru, care este sistemul limbic, în special în regiunea mezolimbică, iar acolo eliberează substanțe foarte importante care ne dau un sentiment de apartenență, ne îmbunătățește stima de sine și ne face te simți grozav ”, a adăugat el.

Potrivit Rosana, rugăciunea are, mai ales, o prejudecată terapeutică, datorită propunerii sale de a conduce ființa umană să-și deschidă inima cuiva în care are încredere atât de mult și consideră că are puterea de a face față suferințelor sale,Pentru a ameliora tensiunile.

„ Scopul rugăciunii este să ne deschidem inima în timp ce se deschide către un prieten cel mai bun sau când mergem la o ședință de terapie, ce vrem? A spune ce se întâmplă în inimile noastre, cu siguranța că există cineva acolo care să ne asculte, care nu numai că ne va asculta, dar ne va spune și o modalitate mai bună de a merge mai departe, un nou mod de a gândi și de a ne confrunta cu problemele noastre ” , a spus el.

„Când ne deschidem inimile către Dumnezeu, exact asta se întâmplă. Pot spune asta ca profesionist, dar mai ales ca creștin: nu există o psihoterapie mai bună pe lume decât rugăciunea , pentru că atunci când mă îngenunchează înaintea lui Dumnezeu, spun”Doamne, am slăbiciunile mele și cred că Domnul le poate rezolva pe toate . ‘ Și Dumnezeu îl poate rezolva „, a explicat el. AcontecerCristiano.Net