Pașaportul COVID, documentul care va permite accesul liber pretutindeni, inclusiv la supermarket: „Este ceva ce nu a fost exclus”

Pașaportul de vaccinare ar putea să devină un document real care să deschidă toate ușile, nu doar granițele altor țăti. Guvernul londonez analizează propunerea potrivit căreia documentul care atestă imunizarea împotriva COVID-19 să fie prezentat și la intrarea într-un restaurant sau în incinta supermaketului, scrie wowbiz.

La supermarket și la restaurant, doar dacă ești vaccinat anti-COVID

Așa sună propunerea ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, care este acum în curs de examinare. Se pare că ideea acestuia nu este,însă, pe placul tuturor colegilor din Guvern, ministrul Trasporturilor declarând că pașaportul de atestare a vaccinului anti-COVID „nu este în cărți”.

Întrebat dacă pașaportul COVID va fi utilizat și la intrarea într-un pub sau în supermarket, ministrul de Externe londonez a răspuns:

„Este ceva ce

nu a fost exclus și este încă în dezbatere, dar desigur că trebuie să fie ceva care să fie realizabil. Cred că atunci când am privit mai atent la aceasta, fie că este la nivel internațional sau pe cel local, trebuie să știm că documentul care este prezentat este ceva pe care te poți baza, că este o reflectare precisă a statutului unui individ. Deci nu sunt sigur că avem o dovadă destul de puternică sau un răspuns complet în modul în care uneori este prezentat, dar desigur că vom analiza toate opțiunile”, a declarat Dominic

Raab.

La nivelul Uniunii Europene încă nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce privește acest pașaport de

vaccinare, însă țări precum Spania și Italia, grav afectate de pandemia de coronavirus, se gândesc serios să introducă acest document controversat.

Oficialii din Danemarca au anunțat deja introducerea unor certificate electronice care le permite oamenilor să călătorească peste graniță și să ia masa în restaurante. Țări precum Belgia, Germania și Franța se opun deocamdată acestei inițiative.