Pentru o viață lungă și fericită: sfaturile înțeleptului de 104 ani, Andrei Voron.

Fiecare din aceste sfaturi uimește prin simplitatea și înțelepciunea sa!

1. Învățați să vedeți în jur tot ce este viu și să vă bucurați de tot – iarbă, copaci, păsări, animale, pământ, cer. Priviți-le cu ochi buni și cu o inimă deschisă – și astfel vi se vor deschide niște cunoștințe, pe care nu le puteți găsi în cărți. Vă veți simți reînnoit și împlinit.

2. Formați-vă obiceiul de a sta în orice moment desculț pe pământ. Oferiți corpului posibilitatea de a contacta cu pământul, până când acesta nu a chemat corpul la el.

3. Căutați orice ocazie de a sta lângă apă. Apa vă scapă de oboseală și vă limpezește gândurile.

4. Beți apă curată, oriunde și oricând aveți posibilitatea, fără a aștepta să vă fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-ar fi dus soarta, mereu am căutat în primul rând un izvor de apă. Nu beți apă dulce sau sărată (minerală) din sticle. Prima vă distruge ficatul, iar a doua afectează vasele.

5. În fiecare zi trebuie să aveți pe masă legume. Sunt folositoare acele legume, care sunt încălzite și umplute de razele soarelui. În primul rând consumați sfeclă roșie – nu există o hrană mai bună decât asta. Înafara de aceasta mâncați fasole, dovleac, fructe de pădure, morcovi, roșii, ardei, spanac, salată, mere, struguri și prune.

Loading...

6. Mai bine renunțați la consumul de carne. Dacă consumați durerea cuiva – o luați asupra dvs. Mai ales că oamenii nu sunt niște prădători.

7. Alimentele dăunătoare – mezelurile, cartofii prăjiți, biscuiții, dulciurile, conservele, marinada. Alimentele mele – cerealele, fasolea, verdeața. Un animal prădător după ce mănâncă carne, abia se târâie, leneș. Iar calul după ce mănâncă ovăz toată ziua aleargă înhămat la o căruță grea. Lăcustele mănâncă doar iarbă, de aceea au suficientă forță să zboare.

. Este mai bine să mâncați câte puțin, dar de mai multe ori. Pentru a mânca mai puțin beți mai multă apă și compot, optați pentru legumele crude și alimentele sănătoase. De joi seara nu mănânc nimic până vineri seara, doar beau apă.

9. Postul – este cel mai mare dar. Nimic nu vă va întări și nu vă va întineri organismul mai bine decât postul. Oasele devin ușoare ca la o pasăre. În timp ce inima devine veselă ca a unui adolescent. Cu fiecare post mare, sunt mai tânăr cu câțiva ani.

10. Soarele răsare și apune – pentru tine. Munca sporește după răsăritul soarelui. Dacă te vei obișnui cu acest regim îți vei întări corpul și vei avea un suflet sănătos. Creierul se odihnește mai bine și se restabilește, atunci când dormiți seara. Așa dorm călugării și războinicii. Și au suficientă forță.

11. Este bine să dormiți ziua cel puțin jumătate de oră, pe spate, cu fața în sus. Astfel, sângele va alimenta creierul și va reîmprospăta fața. Nu este bine să dormiți îndată după ce mâncați, deoarece atunci sângele se îngroașă, iar grăsimea se acumulează pe pereții vaselor.

12. Stați așezat mai puțin timp și dormiți pe săturate.

13. Încercați să petreceți mai mult timp în aer liber. Obișnuiți-vă să trăiți într-o cameră răcoroasă. Este suficient să țineți picioarele și mâinile la cald și capul la rece. Corpul se îmbolnăvește și îmbătrânește de la căldură. În pădurile din Ussuriysk am cunoscut un chinez bătrân, care mereu purta aceleași haine groase, dar în coliba sa aproape niciodată nu făcea focul pentru a se încălzi.

14. Întăriți organismul slăbit și care se teme de frig cu ierburi. Peste o mână de ierburi, fructe de pădure, frunze și crenguțe de coacăză și zmeură, turnați apă clocotită și lăsați amestecul să se infuzeze. Beți această infuzie pe parcursul zilei. Această băutură este foarte folositoare în timpul iernii.

15. Nu uitați de nuci. Nuca seamănă cu creierul uman. În nuci este concentrată toată forța creierului. Este recomandat să consumați zilnic câte 1 lingură de ulei de nuci.

16. Fiți bun și atent cu oamenii. De la fiecare din ei, chiar și de la o persoană mai puțin înțeleaptă, puteți învăța ceva. Nu faceți din oameni dușmani sau prieteni. Și doar atunci nu veți avea necazuri.

17. Ceea ce vă este destinat, aceea vi se va oferi. Trebuie doar să vă învățați să așteptați cu răbdare. Ceea ce nu vă este destinat să aveți, nici nu merită să așteptați. Lăsați sufletul să fie ușor.

18. Nu credeți în prejudecăți, astrologi sau vrăjitori. Păstrați inima și sufletul în curățenie.

19. Când vă este greu pe suflet trebuie să mergeți mult pe jos. Cel mai bine pe un câmp, prin pădure sau deasupra apei. Apa va lua toată tristețea. Dar țineți minte, că cel mai bun medicament pentru trup și suflet este postul, rugăciunea și munca fizică.

Loading...