Pilda frizerului și a vânzătorul de flori

Într-o bună zi, un vânzător de flori, a mers la o frizerie. După ce acesta a terminat, tunsoarea a spus: „Nu voi lua bani, de la tine pentr, că până la sfârșitul săptămânii voi lucra gratis, am decis să fac un fel de voluntariat, dacă pot să-l numesc așa”.

Vânzătorul de flori i-a spus „mulțumesc” și a plecat. A doua zi frizerul a găsit pe ușa frizeriei un bilețel de mulțumire, și un buchet frumos de trandafiri pe care i l-a lăsat lângă ușă.

În altă zi a venit și un cofetar la acest frizer. După ce i-a tuns părul, frizerul i-a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis”. Cofetarul a zâmbit și a plecat.

A doua zi frizerul, a găsit un alt bilețel de mulțumire și un pachet cu prăjituri aromate.

După cofetar, a venit un zgârcit. Frizerul i-a spus, și lui același lucru ca și celorlalți clienți: „Nu voi lua bani pentru că până la sfârșitul, săptămânii lucrez gratis, fac voluntariat”. Zgârcitul, s-a bucurat, a mulțumit și a plecat.

În ziua următoare, când a venit la lucru, frizerul a observat lângă ușă 3 zgârciti, o duzină de avari, primarul orașului, câțiva funcționari publici, secretarul primarului, soția primarului și cinci copii de ai lor care îl așteptau acolo pentru o tunsoare gratis.

Loading...

Aceasta, este principala diferență dintre noi, oamenii obișnuiți, și cei „mari” care ne conduc pe toți.

Loading...