Raed Arafat, despre pacientul suspect de infecție cu coronavirus: Alarmă falsă

Raed Arafat a declarat în această seară că în cazul pacientului suspect de ifnecție cu coronavirus de pe aeroportul Otopeni simptomele sunt de gripă. Așadar, potrivit Șefului Departementului pentru Situații de Urgență, totul a fost o alarmă falsă.

Raed Arafat, despre pacientul suspect de infecție cu coronavirus: Alarmă falsă
„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.

Şeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puţin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni şi el era în altă parte. Acestea sunt informaţiile de acum. L-a preluat o ambulanţă să îl ducă pentru că poate are altă problemă”.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, au anunțat oficiali ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Ceilalți 178 de pasageri au fos debarcați pe flux normal, după ce au fost verificați de personalul specializat. Au fost luate toate măsurile conforme cu procedurile medicale în vigoare.

Loading...