Trucuri de adormit copiii, care iti vor salva timpul si nervii

Toată lumea știe că a fi părinte, este și minunat, dar poate fi și foarte obositor. Mai ales atunci când adormirea bebelușului, este o provocare mereu. Învață cum să ai liniște tu și copilul tău cu aceste metode de adormit bebelușii.

Toată lumea știe că, a fi părinte este și minunat,dar poate fi și, foarte obositor. Mai ales atunci când adormirea bebelușului ,este o provocare mereu. Învață cum să ai liniște tu ,și copilul tău cu aceste metode de adormit bebelușii.

În multe cazuri,bebelușii nu, cunosc diferența dinte, noapte și zi,așa că le ia puțin timp să învețe acest lucru. Pentru mame,acest lucru, este devastator și, seamănă mai mult cu un job în ture de noapte,decât cu a fi mamă.

Dormitul,ca, și mâncatul,nu este o stare în care bebelușul, ar trebui să intre cu forța. Cel mai bun lucru pe care îl poți face ,este să creezi un mediu ,sigur și ambiental,care să îl adoarmă pe bebeluș. Important este ,ca pe termen lung ,să dezvolți o atitudine sănătoasă in ,ceea ce privește dormitul,adică să înțeleagă că a dormi este, o stare plăcută,o stare în care poate rămâne fără probleme. Pentru că,așa cum a fi părinte î,n timpul zilei este o investiție pe termen lung,așa este și a fi părinte pe timpul nopții. Deci,este, important să, îți înveți bebelușul să adoarmă în pace și siguranță,pentru a nu avea, probleme mai târziu cu somnul.

De când au luat ,amploare cărțile care te învață ,să fii părinte pentru copilul tău,companiile au inventat tot, felul de metode, de a-ți adormi copilul. Bineînțeles,toate pentru un preț și cu asumarea unui anumit risc. Părinții ,obosiți și stresați, sunt ademeniți cu o serie de ,gadget-uri ce promit liniștea în casă și un somn adânc.Sfatul nostru este să acordați mare atenție acestor obiecte și să le folosiți cu discernământ. Înainte de a începe un program de adormire de acest fel,încercați pe pielea voastră,mai ales când vine vorba de a lăsa copilul ,singur să plângă,alături de niște obiecte.

Un lucru foarte important este, ca întotdeauna să începi, metode noi prin schimbarea propriului comportament. Încearcă să te ,apropii de nevoile copilului tău,lăsând pe locul doi nevoile tale. Până la urmă,tu ești adultul,tu ești cea care, își poate controla reacțiile,reacțiile bebelușului nu le poți controla. De altfel,tu ești, singura și cea mai, bună mamă pentru copilul tău,de aceea este foarte vital să nu pierzi oportunitatea de a crea mediul, perfect pentru el în orice situație.

În acest fel vei deveni expertă în problemele ,copilului tău și vei învăța să răspunzi cum trebuie la necesitățile sale. În plus,trebuie să prețuiești, aceste momente,căci ele ajută la atașamentul dintre mamă și bebeluș. Așadar,ideal este c,a până la vârsta de 6 luni să nu se ia în considerare nicio metodă de adormire cu ajutorul unor obiecte. Mai mult,fiecare familie are un stil de viață diferit,iar fiecare copil are temperamentul lui. Ideea este ca bebelușul să fie integrat, în programul familiei,ținându-se cont de personalitatea sa.

Metode de adormit, bebelușii – câteva sfaturi, înainte de somn

Câteva sfaturi înainte, de a prezenta metode de adormit, bebelușii:

– Încearcă să creezi o serie ,de asocieri când vine ,vorba de dormit:legănat,luat în brațe,cântat,folosirea poveștilor la radio,etc;

– Folosește-ți imaginația și nu forța ,copilul să doarmă;

– Rutina /ritualul este una, dintre cele mai importante, pentru copii – o baie,un masaj,o melodie înainte de somn,plimbare cu mașina,legănatul sau povestitul au rolul de a îl băga pe bebeluș în starea de dinainte de a adormi. Această stare îi dă și ,sentimentul de siguranță,de încredere;

– Înainte de somn bebelușul trebuie să fie cât mai obosit,de aceea e nevoie să petreci mult timp cu el,joacă-te cu el și dă-i cât mai multă atenție;

– Câteodată,când sunt foarte obosiți,bebelușii plâng înainte de somn,așa că nu este problemă dacă îl lași în pătuțul lui să plângă 5-10 minute înainte de a-l hrăni și a-l adormi.

Metode de adormit bebelușii – cele mai eficiente metode

1-O metodă veche și foarte eficientă, este ca înainte de a adormi,bebelușul să fie hrănit. Bebelușul hrănit la sân sau la biberon ,și ținut în poziția de somn,va simți căldura trupului și se va simți în siguranță. După o baie caldă și un masaj lent,adormirea poate fi mult mai rapidă. În timpul zilei,poți folosi muzică clasică,muzică lentă și plăcută.

2-O altă metodă este, de a legăna copilul în pătuț sau cu el în brațe într-un scaun balansoar. Cântatul sau chia,r rugăciunea îl pot liniști pe bebeluș imediat. Un truc important – dacă plânge când este, în brațe,trebuie lăsat în pătuțul lui un minut și apoi luat din nou în brațe. El va înțelege că în brațe, trebuie să stea liniștit și să adoarmă. De multe ori acest truc funcționează bine și pentru mamă,în momentele de, maximă tensiune. Ia un repaus de 2 minute,odihnește-ți brațele și o să fie și bebelușul mai liniștit.

3-Dacă bebelușul nu vrea să adoarmă după ,ce l-ai hrănit și legănat,o altă metodă este de a-l lua cu tine în pat și a sta cu el până ce adoarme. Nu îi atrage atenția, în altă parte,ci prefă-te că dormi. După ce a adormit,pune-l ușor în pătuț.

4-O metodă excelentă ,care îl implică și pe tată este de a ține copilul în sling sau ham,cât mai aproape de corp. Tatăl poate să îl țină fără probleme, și să rezolve și anumite treburi. Când bebelușul ,este aproape adormit,mama poate să, intervină și să-l legene puțin sau poate fi pus direct în pătuț,depinde de fiecare copil. Copiii au nevoie să simtă ș,i căldura tatălui,vocea groasă a tatălui adoarme și liniștește copilul.

5-Bebelușul se simte excelent când este legănat,acest lucru este pentru adulți incredibil de neplăcut. Dar,următoarea, explicație te va, face să ai mai multă răbdare cu bebelușul tău. Oamenii sunt 75% apă, bebelușii sunt cam 80% apă, iar apa este mereu, în mișcare. Legănatul într-un landou sau pe picioare sunt metode, folosite de multă vreme. Alături de suzetă sau ,deget merg cel mai bine.