Trump împotriva avortului: „Copiii sunt creația lui Dumnezeu și au dreptul să se nască”

Președintele american Donald Trump a participat în luna „martie marșul pentru viață”, unde și-a arătat  poziția împotriva avortului . „Copiii sunt creația lui Dumnezeu și au dreptul să se nască”, a spus el. 

Mii de protestatari au mers pe străzile din Washington pentru a protesta împotriva legalizării avortului. Momentul cel mai remarcabil al marșului a fost mesajul trimis de președintele Donald Trump și afișat peste tot. 

„Când privim în ochii unui nou-născut, vedem frumusețea, sufletul omului și marea creație a lui Dumnezeu, știm că fiecare viață are o valoare extraordinară„, a spus Trump. 

În calitate de președinte, voi apăra prima lege în Declarația noastră de Independență: dreptul la viață!” a declarat Trump, adăugând că administrația sa sprijină. Serviciile de adopție bazate pe credință și a anunțat că acesta a semnat o scrisoare care promite să lupte cu orice legislație … care slăbește protecția vieții umane ” 

Cu puțin timp înainte, vicepreședintele Mike Pence a vorbit în direct, însoțit de soția sa, Karen. Pe scena asamblată pentru protest, el a vorbit promițător că actuala generație americană intenționează să ” restabilească dreptul la viață în Statele Unite „. 

Președintele Trump este președintele cel mai favorabil al vieții din istoria țării. Viața este câștigătoare din nou în Statele Unite.” a spus Pence, a fost aplaudat de demonstranți. 

Marșul a fost împotriva Curții Supreme, în cazul în care au cerut ca judecătorii să extindă restricțiile legale privind accesul la avort in țară. Unii dintre ei chiar a cerut ca practica sa nu fi fost interzisă în statele Unite. 

De fapt, sosirea lui Trump la putere a consolidat mișcarea împotriva avortului în țară. Activiștii ia în considerare numirea a doi judecători conservatori la Curtea Supremă În ultimii ani, a fost posibil ca organismul să revizuiască legalizarea avortului, în vigoare din 1973.