Un pastor cu dizabilități fizice folosește un scuter pentru a propovădui Evanghelia

MEXICO.- Incapacitatea fizică a unui pastor nu-l împiedică să propovăduiască Cuvântul lui Dumnezeu în diferite locuri , deoarece, pentru a face acest lucru, folosește un scuter care îi permite să se mobilizeze.

Ciobanul mexican, José Benítez , nu a putut să meargă după ce a primit diagnosticul de poliomielită , la vârsta de doi ani. Până astăzi se mișcă cu un scuter adaptat , pe care îl împinge cu mâinile.

„În cea mai mare parte a vieții mele am folosit acest scuter ca picioarele mele . Puteam folosi un scaun cu rotile, dar ar fi mai greu să mă mișc”, a explicat el. Nu își vede dizabilitatea ca un obstacol, ci ca o stare de viață .

Astfel, Benítez a fost un mare exemplu de forță și îmbunătățire în Mexic . El iese să predice Evanghelia în cele mai înalte regiuni, în munții La Laguna. Dar, strategic, mai întâi a ajuns acolo prin voce .

Pastorul avea un program radio care ajungea în cele mai îndepărtate locuri din nord-vest. Mulți au auzit despre Hristos pentru prima dată prin programul său. Eusebia, de exemplu, a fost prima care a devenit creștină în satul ei.

După ceva timp, numărul creștinilor a crescut în acea regiune, mai ales după ce Benítez a început să facă vizite personal. În La Laguna nu există încă biserici stabilite, dar studiile biblice sunt organizate chiar de Eusebia.

Călătoria în munți este abruptă și neregulată. Pentru a urca pe pastor, el are nevoie de ajutorul altor membri ai bisericii care îl conduc, dar deseori ajung cu cauciucurile distruse de pietrele ascuțite ale drumului.

„Încă caut noi locuri pentru a împărtăși Cuvântul, astfel încât fiecare copil să învețe despre Dumnezeu. Avem o misiune și mesajul se răspândește „, a concluzionat el.

sursa:AcontecerCristiano.Net