Un profesor a citit Biblia de 6 ori în 6 luni pentru ca avea mari probleme. Ce i s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație

Un profesor, universitar începuse să aibă, anumite probleme. Nu mai putea preda ca la început, motiv pentru care nu mai putea menține interesul studenților săi. Dacă nu lua măsuri, pentru a-și rezolva problema, atunci bărbatul, risca să își piardă locul de muncă. I s-a recomandat un concediu, de 6 luni, în timpul căruia a fost nevoit să citească Biblia de 6 ori. Ce s-a întâmplat după aceea întrece orice imaginație.

A citit Biblia de 6 ori în 6 luni. Ce i s-a întâmplat apoi întrece, orice imaginație. În timpul concediului de o jumătate de an, profesorul universitar trebuia să meargă într-o stațune.

Acolo trebuia să, se plimbe, să se ocupe de grădinărit, să pescuiască. În plus, trebuia să aibă, la el o singură carte: Biblia.Regula spunea ca Biblia să fie, citită de 6 ori în cele 6 luni de concediu. De asemenea, trebuia să rețină anumite pasaje și idei valoroase.

Profesorul a fost de acord, cu acel concediu. A avut în vedere sfaturile primite, de la un om de afaceri și a citit Biblia așa, cum i s-a recomandat. A fost cazat la o cabană, într-o zonă nepopulată și astfel a reușit să își rezolve problemele.

Deși avea, un anumit stil de viață, profesorul a reușit să se adapteze noului sti,l de viață pentru o jumătate de an. Ba chiar a ajuns la concluzia că îi place.Biblia i-a oferit pace, putere și credință. După a jumătate de an, bărbatul a ajuns la concluzia că omul de afaceri a avut dreptate. viața lui s-a schimbat și a devenit un alt om.

Loading...

Povestea profesorului este o lecție de viață și un exemplu pe care oricine îl poate urma. O scurtă perioadă de izolare, care să cuprindă anumite activități, poate fi ceea ce trebuie pentru a-ți schimba viața. De asemenea, Biblia poate fi de ajutor. Chiar dacă nu se citește de 6 ori într-un timp scurt.

In Biblie, gasim mai multe pasaje care ne arata cum slujitorii lui Dumnezeu meditau si se rugau lui Dumnezeu. Si nu doar atat, ei primeau raspuns si rezolvare! Biblia este Cartea Cartilor, Biblia este Scrisoarea de Dragoste a lui Dumnezeu, care atunci cand meditam si o citim primim pace si liniste in sufletele noastre. Este oaza in desertul lumii acesteia. Doamne da-ne foame dupa Cuvantul Tau! Amin!

De ce să citesc Biblia?

Biblia sau Sfânta Scriptură este rostirea inimii lui Dumnezeu adresată inimii omului. Chiar dacă este o scriere de origine divină ea a fost consemnată într-o formă accesibilă percepției omului care să-i poată pătrunde înțelesul.

Deși pot citi multe cărți ale oamenilor celebri care și-au câștigat faima de scriitori în cultura universală, de ce am nevoie să citesc și Biblia?

Pentru că, deși a fost scrisă de oameni sub inspirația Duhului Sfânt, autorul ei este Dumnezeu. Ea este Cartea ce ”mă citește pe mine” de parcă mi-ar fi fost adresată dintr-o cunoaștere fără greș a Autorului despre mine însumi. Dacă o citesc cu atenție, observ că nu tratează aspecte superficiale ale existenței. Cuvântul ei îmi poate pătrunde cele mai ascunse cute ale inimii, și cele mai întortocheate labirinturi ale minții mele, despre care nimeni nu are știre în afara lui Dumnezeu. Ea poate provoaca în mine trăiri și stări autentice, unice, ”nepământești” și totuși atât de reale, atât de personale, prin lucrarea și mijlocirea Duhului Sfânt.

Adevărul Cărții s-a dovedit ca fiind încercat, testat, cu rezultate excepționale în dreptul oricărei persoane care a îndrăznit să se apropie de măreția Autorului, a rostirilor Lui și a faptelor Lui mântuitoare. Cei care au procedat așa au găsit sens pentru viața lor, stabilitate emoțională, principii pe care și-au clădit viața și s-au dovedit a fi funcționale, au reușit să înainteze motivați de acel ”ceva” sau mai bine zis de Acel Cineva, de Autorul Scripturii, care parcă le vorbea undeva în străfundul ființei lor: ”se poate”, ”nu ești singur””vei reuși”!

Cu toate că Biblia vorbește despre lucruri pe care alții le-au trăit înaintea mea, ea este totuși atât de reală în dreptul meu, încât consider că este cea mai de preț moștenire pe care vreau să o las copiilor și nepoților mei.

Cum să citesc Biblia?

Imaginează-ți că ai trece printr-o împrejurare care ți-ar pune viața în pericol, un dezastru iminent, iar un om ar fi alături de tine să te salveze. Cu ce atitudine ai asculta apoi cuvintele lui ? Sau dacă te-ai confrunta cu diagnosticul unei boli terminale, care te-ar dezrădăcina din mijlocul familiei tale iar cineva ți-ar prezenta un tratament miraculos, cum i-ai da atenție ? Dar dacă ai ajunge în situația în care nimeni nu ar mai da nimic pe tine, iar o persoană ți-ar spune că pentru El ești valoros, ți-ar lega rănile, ți-ar spune că ai loc în casa Lui, la masa Lui și în familia Lui?

Aș vrea să știi și să înțelegi că toate acestea le-a împlinit în mod desăvârșit Dumnezeu prin Hristos. A făcut aceasta pentru mine, pentru tine, pentru noi toți, în oricât de mare număr vom auzi, generație după generație, chemarea mântuitoare a Celui ce este Cuvântul întrupat, Isus Hristos Domnul. Și dacă ai asculta, ai ține cont și ai respecta cuvântul oamenilor care ți-au făcut bine în viață, cu atât mai mult ar trebui să asculți, să respecți și să te supui Cuvântului Celui care ți-a făcut cel mai mare bine posibil și nu doar pentru viața aceasta, ci pentru veșnicie.