Urgent. Lege noua. Buletinele, pasapoartele si permisele de conducere…

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat joi ca, la nivelul MAI, va fi creat, printr-un proiect european, un centru de furnizare de servicii electronice cu scopul debirocratizarii activitatii si pentru simplificarea accesului cetatenilor, care vor putea depune online cereri inclusiv pentru obtinerea cartii de identitate, a pasaportului sau a carnetului de sofer.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Manzatu, ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, si presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Adrian Vlad Chiotan, au semnat contractele de finantare pentru proiectele:

„Hub de servicii (centrul de furnizare servicii electronice) la nivelul MAI”, „Sistem informatic integrat de emitere si gestiune a pasaportului elctronic, pasaportului diplomatic si de serviciu si a titlurilor de calatorie in oficiile posturilor consulare” si „Sistem national de management privind dizabilitatea”.

„Ceea ce s-a intamplat astazi aici este de fapt felul in care marcam inceputul unor proiecte importante si frumoase, iar ele nu pot fi decat rezultatul muncii in echipa. (…) Cetatenii sunt cei mai indreptatiti sa aiba asteptari de la noi. Acest proiect, prin care realizam un hub de servicii la nivelul MAI, inseamna de fapt realizarea unui centru de furnizare de servicii electronice. Obiectivul asumat de noi este acela de a asigura siguranta cetateanului. (…)

Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de catre MAI si completeaza demersurile in sensul debirocratizarii activitatii noastre, demersuri care au fost incepute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civila, proiect care se afla deja in implementare.

Urmarim prin acest proiect sa reducem timpii de solutionare a cererilor cetatenilor si sa imbunatatim comunicarea dintre MAI si cetateni, acestea fiind aspecte pe care le consideram absolut necesare pentru evolutia institutiilor noastre si pentru modernizarea statului roman”, a declarat Carmen Dan, la ceremonia de semnare a proiectului.

Ministrul de Interne a explicat ca, pentru cetatenii romani, implementarea proiectului, in valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, intre acestea fiind obtinerea cazierului judiciar sau a istoricului sanctiunilor rutiere.