Un restaurant a angajat câteva bunicuțe, ca să gătească mâncare „de casă” și a devenit mega popular!

Mâncarea preparată chiar și de cel mai grozav bucătar nu poate fi comparată cu capodoperele culinare ale bunicii, care sunt bune de te lingi pe degete!

Foarte mulți oameni susțin această părere. De exemplu italianul Jody Scaravella.

Lui Jody îi era într-atât de dor de nonna sa (în limba italiană nonna înseamnă bunică), încât acum tocmai 40 bunicuțe lucrează în restaurantul lui.

Când Jody era mic, bunica lui — un tezaur de tradiții și rețete italiene — coordona toate treburile casnice.

n memoria ei, cu 13 ani în urmă, el a deschis localul „Enoteca Maria” în New York, ca să prezinte publicului gastronomia italiană tradițională — nu „înaltă”, ci țărănească, prin care gospodinele obișnuite își hrănesc familiile lor.

El a început cu faptul că a publicat un anunț într-un ziar local: „Se caută bunicuțe italiene, cunoscătoare a bucătăriei regionale”. Dar o dată cu trecerea timpului zvonul despre inițiativa lui s-a răspândit prin toate împrejurimile și femeile au început să vină singure la el.

Drept rezultat, el a găsit 7 gospodine vârstnice și experimentate din diferite regiuni ale Italiei.

Fiecare dintre ele, pe rând, într-o anumită zi din săptămână, gătește felul ei preferat de mâncare.

Ideea era foarte reușită și în curând proprietarul restaurantului a început să reflecteze asupra faptului de a lărgi aria geografică și de a invita bunicuțe din toate regiunile globului pământesc.

Astfel, Enoteca Maria a devenit local internațional: pe lângă bucătăresele italiene, în prezent acolo gospodăresc bunicuțe din Argentina, Algeria, Rusia, Siria, Republica Dominicană, Polonia, Liberia și Nigeria.

Pe lângă ele, în restaurant este încă un bucătar deosebit — bunicul Giuseppe, responsabilitățile căruia includ prepararea diferitor tipuri de paste făinoase.

Se înțeleg bunicuțele între ele?

„Există și certuri, îndeosebi când ele se adună laolaltă, deoarece fiecare s-a obișnuit că este gospodină independentă în bucătăria sa, — recunoaște Scaravella. — Uneori sar și scântei.”

Restaurantul lui Jody este foarte popular: oamenii din întreaga lume fac rezervări tocmai cu 6 luni înainte. Plăcerea de a vizita acest local nu se rezumă numai la mâncarea gustoasă: aici clienții se simt ca nepoții iubiți.

Proprietarul restaurantului remarcă că aceste femei creează împreună o atmosferă deosebită. Doar „nimic nu se compară cu prânzul, pe care ți l-a pregătit bunica”.

Iar voi ați dori să vizitați un asemenea restaurant?